lördag 3 december 2011

Årets första Julbord

Det är dagen efter den stora Julbordskvällen på "Fejan Sjökrog". Riktigt mysigt och varmt välkomnande togs vi emot av personal på bryggan sent på kvällen efter en båttur ifrån Kapellskär på fredag kvällen.
En varm Glögg satt fint i skenet av lyktor på verandan, ombonat med granris, innan vi gick in för att avnjuta ett helt Fantastiskt Julbord.

Riktigt mätta och belåtna tog vi in på "Kongo villan" som vi hade bokat tillsammans med syster Ida med familj och svärföräldrar. Ett mycket imponerande bygge med en massa snickarglädje vilket jag förstås är Mycket förtjust i! Jag kan säga att det var lika fint och mysigt inomhus som det såg ut utifrån. Den byggdes egentligen som en missionsstation och tanken var att huset i byggsats skulle hamna i Kongo men hamnade istället på Fejan som Läkarbostad.




Så här dagen efter passade vi på att ta oss en promenad på ön som också har ett enormt gammalt öde sjukhus, där hade man ju gärna kikat in... Det ska tydligen finnas en massa gammal sjukhusutrustning kvar där inne sen det var i bruk i slutet på 1800-talet då den användes som karantänsanstalt/sjukhus under den sista koleraepidemin i Sverige. Personal berättade att de anordnat spökvandring där under hösten, spännande!



Det va lite kyligt men med en lånad filt från "Kongo Villan" va det inga problem att promenera.

Vi hittade en gammal övergiven glassbil på ön också, syrran öppnade en dörr på skåpet och det verkade inte bättre än att det periodvis är boende för ett antal hönor.


Kan Varmt rekommendera ett Julbordbesök på Fejan!

Nu är jag och Tommy hemma igen och vi planerar ikväll att äta en god middag med "Så mycket bättre" på tv:n.

Fortsatt Trevlig Helg nu
//Annica

2 kommentarer:

  1. roligt att ni hade det bra(trots insidenten med skorna:) kram på dig/linda

    SvaraRadera
  2. Ja, herregud Linda! Du skulle vart på Gó Biten då!! Jag trodde aldrig jag skulle börja grina över ett par skor men där hade jag fel. Helgen blev ju bra trots allt! Ses på Onsdag!
    /Annica

    SvaraRadera